Home Nieuws Archief Nieuws Jonkies Heerde 4 juichen te vroeg !!

Jonkies Heerde 4 juichen te vroeg !!


Op nieuw een training deze morgen voor Heerde 4 , Koning winter wil van geen wijken weten dus deze morgen opnieuw op een witte ondergrond. Ondanks deze omstandigheden is de opkomst weer goed zelf Erik had de oversteek gewaagt  vanuit Overijsel o f  wel Zwolle. Een schoon voorbeeld voor die er niet waren maar ook zij zullen een goeie redenen hebben om niet aanwezig te zijn. Want laten we wel zijn elke training van Heerde 4 is een feest zowel in het veld of na de training de derde helft .

Maar het moeilijkste is het begin van de training wie tegen wie want goed doen, nee dat doe je nooit. Zo ook vanmorgen nummer 15 met zes overgooiers in de hand peizend en overdenkend hoe deze morgen.  Maar één opmerking is genoeg Jong tegen HEEL oud deze zondagmorgen. Normaal kan dit niet maar de jonge garde van Heerde 4 heeft wel een heel hoge pet op van de oude garde . Want 186 jaar tegen 345 jaar is toch David tegen Goliath uit het nieuwe testament u allen wel bekend mag ik aannemen.


Ook de afloop zal een ieder weten vanuit goed opgevoede kringen want wie kent nu niet zijn klassiekers. Maar de geschiedenis herhaald zich nooit. Dit zien we de eerste partij al terug na een 0-2 achterstand komen de oudjes terug via eens  prima kopbal 2-2 de strijd ja strijd want wat duidende jaren hiervoor is gebruid is geen garantie voor opnieuw succes. De jonge Goliaths van deze tijd hadden deze tegenstand niet verwacht , maar ook zij moeten tocht weten dat al deze oudjes met een Martin van de Haar, Dick Rorije  en nog meer van deze goud van oud generatie hebben gespeeld . zij mogen onze lieve heer prijzen dat hij hun deze voetbal genen heeft gegeven (haha). Maar ondanks deze kwaliteiten staan ze voor een loodzware opgave , en als de eerste partij gelijk is worden de wonderkinderen nerveus want gelijk spelen in de aller laatste seconde van de partij is door het oog van de bekende naald of was de tijdwaarneming de onzekere factoor , nee normaal was het ook niet zo ver gekomen maar het Super Brein Jan had alle seconden bijeen geraapt deze morgen dus ja ………nou vul het zelf maar in .

Tegenvaller  voor Goliath en ze moeten echt aan de bak deze morgen, maar laten we wel zijn je komt niet voor niets je bed uit om negen uur op zondag morgen. De tweede partij een tegenvaller voor het team David één van de wijzen uit de horsthoek moet uitvallen in het begin van de partij hierdoor rammelt het eerste testament en kan Goliath simpel naar een 8-1 winst uitlopen . Maar de derde partij zal veel duidelijkheid geven, nu zal de echte David of Goliath op moeten staan . 0-2 team jonkies alles lijk anders  te gaan zoals  in de geschiedenis geschreven staat , maar de oude glorie geeft zicht niet gewonnen en vecht als leeuwen maar  met hun voetbal verstand weten ze wel beter. Ondanks dat maken ze er een echte wedstrijd van want laten we wel zijn zij waren het die er weer een geweldige training van maakte . Maar de geschiedenis blijft deze morgen niet overeind zoals 1+1 nog altijd 2 is.

Goliath wint in onze versie van het Heerde 4 testament , dit kan en dit moest want anders waren er veel zorgen voor het BREIN.  Dan de derde helft, nu echt een feest want laten we wel zijn met de verjaardag van de PALING Martin zijn we ontzettend blij 43 jaar maar o zo belangrijk voor het team al zullen de jonkies de foto albums is moeten bekijken wat deze man voor Heerde heeft betekend en nog steeds Martin van Harte .


Wat betref de titel van dit betoog , jonkies juicht niet te vroeg half april of begin mei is het juiste moment lijkt ons .
O ik zie het a,l ze zijn al weg ook dat is de jonge garde of zou thuis iets wachten wat ze in de kantine niet vinden


Vr groet,
ps denk aan deelname sniper avond betaal op tijd want bij marco is het vol is vol 

In memoriam

         R.I.P. Harry Vinke 
       30-08-1967 - 23-10-2020

De Veteraan van 2023/2024

 
 Totaal  punten 78
Paul de Weerd 78
Erik Sontag 74
Marco Roskam 70
Berend Rorije 68
Rivaldo van Hees 68
Cees Calkhoven 64
Wilco Kommer 62
Ronny Stoffer 56
Ronald Bierman 52
Arjan Hofmeijer 48
Jan Agterhuis 46
Carlo Wensnk 38
Bas Leeuw 34
Dick Bosch 42
Erik van Velsen 40
Jordan Jans 40
Dick Rorije 44
Adriaan ter Velde 40
Mark v/d Kuijt 34
Alex Fibbe 36
Gert Wijenberg 26
Tonnie Bosch 18
Carlo de Wilde 14
Jonh Stijf 12
Dennis van Velsen 12
Veteraan van het jaar
2018-2019-2020-2021-2022-2023
Paul de Weerd


Marco Roskam
2020

44