Home Nieuws Archief Nieuws Bekeravontuur Heerde eindigt in Zutphen (7-2

Bekeravontuur Heerde eindigt in Zutphen (7-2


De afgelopen weken is er fanatiek naartoe geleefd; de volgende ronde in het bekeravontuur van de mannen van Heerde 35+. Na de uiterst succesvolle poulefase waarin de overwinningen aan elkaar werden geplakt was het vertrouwen groot. De trainingen werden scherp afgewerkt en uit betrouwbare bron is vernomen dat menig speler de dagen aftelde door thuis streepjes te zetten op de muur danwel ’s nachts zwetend wakker werd van de voorspanning.

Rond 08:15 – 08:30 uur verzamelde de manschappen zich in het clubhuis voor een bak koffie en de tactische besprekingen. Opvallende afwezigen waren de dhr. van Putten, Jans en onze nummer 15. Tonnie Bosch bleek op de zaterdagavond ná de nodige pils zijn telefoon en portemonnee niet meer nodig te hebben en nam deze bij aankomst in de kantine dankbaar in ontvangst van kompaan Kommer.

Tijd voor vertrek, op naar Zutphen tegen het team De Hoven (wie kent ze niet). Het olderwetse grasveld was nog wat vochtig en lag er uitstekend bij voor het gelauterde team uit Heerde. De technische staf had 11 poppetjes op de plaats gezet en alle facetten waren aanwezig voor een mooie voetbalochtend. Het liep helaas anders.

Na 5 minuten was het wel duidelijk wat dit voor wedstrijd zou gaan worden. De Heerdemannen moesten met de kop omhoog knokken voor elke meter tegen dit zutphense duracel-team. 11 jonge loopwonders had de tegenpartij opgesteld die met snel spel, veel looplijnen en kwaliteit Heerde naar achteren drong. Wijenberg, van Velsen, Fibbe, Wensink, Berghorst hielden het doel schoon. Tegenhouden was het devies, knokken en hopen op een sporadische kans. En die kans kwam er! 25 minuten lang had De Hoven het Heerder doel onder vuur genomen met schoten, corners, uitbraken maar de 0-0 stond nog steeds op het scorebord. Heerde had tot dan toe weinig in te brengen maar plots waren ze op de linkerflank van tegenpartij. Een uitstekende vlotte combinatie op links tussen Bosch en Leeuw resulteerde in een passing waarbij Couperus vrij in het 16 meter gebied werd gezet. De verre hoek lag open voor een verrassende 0-1 maar helaas werd het een opraapballetje in korte hoek voor de keeper. Het moet soms ook een beetje meezitten.

De Hoven nam de touwtjes weer in handen en wist het netje uiteindelijk 3 maal te vinden tot aan de thee.

In de kleedkamer was er een lekker bakkie thee en een zuurstoftank om even op adem te komen. De volledige 15 minuten rust werden dan ook gepakt. In de 2e helft voltrok zich het hetzelfde als wat we in de 1e helft hadden gezien. De thuisploeg voerde diverse wissels door maar het had geen negatieve invloed op hun spel. Welke speler het ook was ,ze speelde allen met een zeer hoog tempo en bleven maar bewegen, bewegen en bewegen. Het duurde dan ook luttele minuten voordat de scheids de

4-0 kon noteren in z’n boekje; Wijenberg en Berghorst hadden wellicht iets teveel naar youtube filmpjes gekeken van ‘koelbloedig uitverdedigen’. Het maakte niet zoveel meer uit, een foutje kan gebeuren en het had ook nog wel iets komisch J. Heerde zakte vertrouwelijk in op eigen helft en gokte op een uitbraak met de snelheid van Dekker, Leeuw, Rivaldo, en v/d Kuijt. Dit leverde tóch nog het één en ander op. De scheidrechters was onverbiddelijk met een zupthense handsbal in eigen strafschopgebied en wees naar de stip. Leeuw pakte dit buitenkansje aan en pegelde de bal onberispelijk in de linker bovenhoek. Na deze eretreffer was de koek tóch nog niet op voor de Heerdermannen en kwamen er zowaar nog 2 kansjes en een 2e doelpunt. Rivaldo wist een loopactie van Leeuw op waarde te schatten, liet een perfecte passing van de schoen komen en oog in oog met keeper werkte Leeuw het 2e doelpunt aan de kant van de geelzwarten in het mandje. Ook de andere van Velsen had nog een prachtkans. Wederom een uitbraak, een passing vanaf de rechterflank zette van Velsen vrij. De zanger zonder nek had nog een lange weg te gaan naar de goal. In een split second overwoog hij zijn opties; z’n snelheid gebruiken en vol gas naar de goal of in één keer schieten van 25 meter. Het werd de laatste optie, een goede keus maar helaas was de keeper alert.

De uitschakeling in dit bekeravontuur is een feit, jammer, maar De Hoven was gewoon echt de betere ploeg. Complimenten voor de inzet van vandaag en met kop omhoog kunnen de geelzwarten zich nu weer volledig gaan richten op de competitie.

 
Groet, de anonieme eenmalige rapporteur van vandaag. J

In memoriam

         R.I.P. Harry Vinke 
       30-08-1967 - 23-10-2020

De Veteraan van 2023/2024

 
 Totaal  punten 86
Paul de Weerd 84
Erik Sontag 82
Marco Roskam 78
Berend Rorije 76
Rivaldo van Hees 74
Cees Calkhoven 72
Wilco Kommer 68
Ronny Stoffer 62
Ronald Bierman 60
Arjan Hofmeijer 50
Jan Agterhuis 46
Carlo Wensnk 40
Bas Leeuw 34
Dick Bosch 42
Erik van Velsen 42
Jordan Jans 40
Dick Rorije 48
Adriaan ter Velde 42
Mark v/d Kuijt 36
Alex Fibbe 38
Gert Wijenberg 32
Tonnie Bosch 18
Carlo de Wilde 14
Jonh Stijf 12
Dennis van Velsen 14
Veteraan van het jaar
2018-2019-2020-2021-2022-2023
Paul de Weerd


Marco Roskam
2020

44