Home Wedstrijdverslag Wedstrijdverslagen Heerde 4 toont karakter , maar vergeet te winnen.

Heerde 4 toont karakter , maar vergeet te winnen.

Op een sportpark waar de tijd 30 jaar heeft stil gestaan , als we de oude garde mogen geloven die nu nog speelt bij Heerde 4. Koud en winderig deze zondag morgen .

Een wedstrijdstrijd waar iets op het spel stond voor Heerde 4 ? Blijven de geel/zwarten in het spoor van groen /wit of kan de ploeg uit Apeldoorn de vlag al uit hangen . Eerste tegenvaller is die morgen al om 06.30 als Rene Dijkgraaf afmeld ziek zwak en misselijk . Hij kan zo bij het rijtje geblesseerden toegevoegd worden, te veel en veel te veel kwaliteit dat het Brein op dit moment mis. Geen paling en een auto poetser of een kunstschilder en nog een poetser en nog een hekwerk monteur of was het Directeur ABC. Te veel spelers niet om de selectie compleet te maken.

Al deze spelers hebben hun pijlen gezet op zondag 17 mei de finale KNVB beker . Zou mooi zijn als de paling of een poetser die wedstrijd het verschil konden maken maar de toekomst zal het uitwijzen .

Dan vanmorgen, Activia begint sterk en het is de doelman van Heerde 4 die Heerde na 5 minuten op een bril stand houdt . Maar de ploeg van het brein hervind zich en heeft al snel de wedstrijd onder controle , het geeft weinig weg en de aanvallers van Heerde 4 kunnen ook geen potten breken. Zo lijkt de ruststand ook na een bloedeloze 0-0 te gaan zo vijf minuten voor het rustsignaal.

Maar niest is minder waar, het gif zat in de laatste vijf minuten. Het is, ja wie anders Edwin Rorije die Heerde 4 op 0-1 brengt . En de twee nul had ook gekund als Tonnie Bosch iets gedaan had wat hij normaal wel doet scoren uit deze aanval . Of was Tonnie met zijn gedachten nog 20 jaar terug zo dicht bij de brug en dan deze dag niet kunnen of mogen .

In plaats van 0-2 komt de thuisclub simpel op 1-1 . Heerde4 is van slag want een 0-0 was al mooi geweest en dan 0-1 voorsprong was nog mooier . Maar een helft duurt 45 minuten en bij de laatste aanval van de thuisclub is het de rooie spits die wegdraait en tot verbazing van Gedo de doellijn passeert 2-1 achter op slag van rust .

Waar is de geluksvogel Heerde 4 die vrijdagavond te winnen is . Ruststand 2-1, de thee is bitter want een wedstrijd onder controle en dan zo de kleedkamer op zoeken is mooi kloten. Maar gelukkig hebben we het Brein o ja was de rechter en de linkerkant vanaf het begin van dit seizoenJan en Dick nu hebben we ook de rechtdoor onze Marco . Drie mannen die wel weten hoe je een wedstrijd moet winnen.

De thee, ja die was git zwart deze morgen 2-1 achter wat niet had gehoeven. Maar de wissels zouden daar verandering in moeten brengen, dus alles was weer mogelijk en vol goeie moed richting de tweede helft .Heerde krijgt nog meer grip op de wedstrijd en het wachten is op de gelijkmaker , maar de thuisclub heeft middelen gevonden om de voorwaartsen van Heerde af te stoppen niet de juiste manier maar de scheidsrechter heeft daar goed het oog op.

Ook dat mag wel eens gezegd worden geen thuisfluiter maar gewoon fluiten zoals het hoort . Heerde 4 drukt en is op zoek naar de gelijkmaker en geeft hiermee heel veel ruimte weg , te veel want uit een counter kan Gedo een hoekschop niet voorkomen . En uit deze hoekschokschop kan nummer 20 van Activia keihard binnen koppen 3-1, waar was de organisatie van Heerde 4.

3-1 achter maar niets is verloren , het Brein wisselt heel aanvallend door een verdediger voor een aanvaller te wisselen . Een goeie zet van het Brein want in de 66 minuut is het opnieuw Edwin die zorg voor de aansluiting 3-2 . Vanaf dit moment is er n ploeg die meer wil , maar de thuisclub denkt hier anders over en schoffelt maar raakt en .

Maar waar een paling langs de kant staat daar is het EDWIN RORIJE die Heerde 4 bij de hand neemt 72 minuut 3-3 ja wie anders dan Edwin . Heerde ruikt bloed en gaat tot het gaatje , ook de thuisclub wil meer en de verdediging heeft meer oog voor Marvin dan voor de bal. Aanslagen die Marvin het voetballen onmogelijk maken , maar dit wordt gecompenseerd door de uitblinkers Dick Bosch en Michel de Groot zij waren deze ochtend de steunpilaren voor Heerde 4 met als meester kleine grote man Edwin .

Ja die zelfde Edwin had zich onsterfelijk kunnen maken door in de 90 minuut zijn rechter in stelling te brengen , want hij had de winst op zijn voor hem verkeerde schoen . 3-3 eindstand nee de geluksvogel Heerde 4 was deze morgen niet aanwezig .

Vrijdagavond kan hij zich niet verstoppen dan komt deze vogel tevoorschijn het kan even duren maar hij komt . Compliment voor de selectie Heerde 4 bijna 99% aanwezig op deze nu al geweldige avond. Want wie wil er nu niet de geluksvogel Heerde 4 worden aanvang tusen18.00 uur en 18.30 uur.

Locatie Hooizolder Marco en Dineke . Ja zij zullen deze avond jullie gast en gastvrouw zijn in de Hooizolder, Hopelijk ligt het hooi er een beetje netjes bij en kan de vogel er in volle vaart zijn landingsplaats vinden .

Maar goed na vrijdag wordt het ook weer zondag ja dan zien we onze vrienden weer van Activia  . Nee 3-3 is geen optie drie punten ja dat is wat het Brein eist.
Zondag 22 maart aanvang 09.30 uur.

In memoriam

         R.I.P. Harry Vinke 
       30-08-1967 - 23-10-2020

De Veteraan van 2022/2023

 
 Totaal  punten 102
Paul de Weerd 102
Marco Roskam 96
Erik Sontag 92
Arjan Hofmeijer 90
Cees Calkhoven 90
Rivaldo van Hees 76
Mark v/d Kuijt 76
Berend Rorije 88
Ronny Stoffer 84
Herman van Diepen 84
Ronald Bierman 80
Wilco Kommer 64
Alex Fibbe 58
Carlo Wensink 50
Dick Rorije 56
Bas Leeuw 44
Dick Bosch 48
Jordan Jans 44
Gert Wijenberg 58
Erik van Velsen 42
Adriaan ter Velde 38
Dennis van Velsen 28
Jan Agterhuis 38
Tonnie Bosch 20
Jonh Stijf 12
Carlo de Wilde 18
Veteraan van het jaar
2018-2019-2020-2021-2022
Paul de Weerd


Marco Roskam
2020

44