Home Wedstrijdverslag Wedstrijdverslagen Gelijkspel voor Heerde 4 weer niet genoeg om serieus mee te doen om kampioenschap

Gelijkspel voor Heerde 4 weer niet genoeg om serieus mee te doen om kampioenschap

Zo met het einde in zicht van het jaar 2015 moesten de geel/zwarten aantreden tegen de rood /witten  uit Apeldoorn Robur & velocitas .
De gasten uit Apeldoorn zijn bezig aan een inhaal race , na een matige start is de weg omhoog gevonden de laatste weken. Het Brein was dus gewaarschuwd een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden . Maar het Brein heeft deze morgen een luxe probleem 17 spelers die allemaal denken dat ze binnen de lijnen horen, al was dit afgelopen donderdag niet te zien maar dit ter zijde , maar op de training wordt je geen kampioen hoor ik al weer denken ? Ja..... nee..............

Maar na veel wikken en wegen zijn er toch 11 namen die deze morgen aan de start staan , ja weer vele jonge honden als tegenstander maar ook dat is de klasse van Heerde 4, een ieder ander elftal als deze zou al lang tussen de veteranen vertoeven. Maar zolang het geloof en de bereid er is om het beste uit het elftal te halen is het een prestatie van het team.  En zeker niet te vergeten het brein dat alles doet in het teken van Heerde 4 al wordt dit wel eens vergeten  , ook niet  te vergeten de nummer 16 en 17 die vandaag niet aan spelen toe kwamen en met een donderdag training in de benen wel heel zuur, klasse mannen .

Heerde begint goed aan de wedstrijd de eerste winst is de helftkeuze tweede helft naar de kantine . En met goeie aanvallen van Timon en Marvin is Heerde op scherp gezet door het Brein . De gasten hiertegen waren er meer van even de kat uit de boom kijken, want van uit betrouwbare bron waren ze gewaarschuwd dat het hier op molenbeek nog wel eens wat wil gebeuren ( en daar is het Molenbeek uit Belgi niks bij). Maar tijden veranderen en hopelijk de wereld van nu ook dus kan Robur in haar spel komen en met enkele gevaarlijke acties had  zomaar een achterstand op het bord kunnen staan voor de thuisclub.

Maar in n van de aanvallen is het opnieuw Timon die  na een mooie aanval de trekker overhaalt net buiten de zestien , maar helaas zijn inzet wordt gekeerd maar in de herhaling is het Cees Calkhoven die zijn linker weer laat spreken 1-0  ja Cees die de laatste weken al goed bezig was zowel in de training en wedstrijd en vandaag zijn doelpunt mag bekronen met speler van de Week eindelijk weer Cees je verdiend het. Een voorbeeld voor de ploeg, nooit mekkeren maar altijd ploeg belang voor eigen belang . 1-0 maar de ruimtes worden groter en dat is in het voordeel van de gasten en het duurt niet lang of de 1-1 is er. Op naar de rust en met weer kansen over weer is op slag van rust opnieuw Robur die met een geplaatste bal de 1-2 binnen werkt .

Ja dan is de thee bitter en wetend dat onze accus minder lang meegaan dan die uit Apeldoorn ja dan wordt de klus een heel moeilijke klus. Het Brein wisselt op twee plaatsen en hoopt zo op beter. En het had gekund want na 30 seconden is het nieuwkomer Dennis van Velsen die de doelman van 30 meter verschalk maar hier denkt de grensrechter anders over en hanteert zijn vlag ,buitenspel en de scheidrechter van vandaag gaat hier in mee en keurt hem af. Veel ?? maar respect voor een scheidsrechter die vandaag zijn laatste wedstrijd voor Heerde zondag fluit , een aderlating voor het Heerder scheidsrechter korps Albert bedankt en het gaat je goed.

Heerde tankt vertrouwen uit deze actie en het is Marvin die met prima solo de achterhoede van Robur te kijk zet en heel mooi de 2-2 binnen tikt. Nee de accus van de gasten blijken niet zo sterk te zijn want Heerde 4 krijgt meer grip op het spel en komt door Timon Krol op dat moment verdiende voorsprong 3-2 . Robur schakelt een tandje bij en gaat door tot de accu bijna leeg is , maar tot een lege komt het niet net voor de streep is het toch nog 3-3 .

Een domper voor de thuisclub want op deze manier is een kampioenschap wel heel ver weg , ongeslagen maar met vijf maal een gelijkspel schiet het niet op. Er zullen vanaf nu drie punten over de streep moeten worden getrokken zeker in de thuiswedstrijden en misschien wel aankomende zondag als onze tegenstander van vandaag weer tegenkomen. Wat zou het mooier zijn om het jaar af te sluiten met een overwinning, het zal niet makkelijk zijn maar we weten de speer punten en met een iets ander invulling is alles mogelijk . 

In memoriam

         R.I.P. Harry Vinke 
       30-08-1967 - 23-10-2020

De Veteraan van 2022/2023

 
 Totaal  punten 64
Paul de Weerd 64
Marco Roskam 56
Erik Sontag 60
Arjan Hofmeijer 40
Cees Calkhoven 50
Rivaldo van Hees 54
Mark v/d Kuijt 28
Berend Rorije 56
Ronny Stoffer 46
Ronald Bierman 42
Wilco Kommer 50
Alex Fibbe 28
Carlo Wensink 34
Dick Rorije 30
Bas Leeuw 34
Dick Bosch 34
Jordan Jans 32
Gert Wijenberg 20
Erik van Velsen 32
Adriaan ter Velde 30
Dennis van Velsen 6
Jan Agterhuis 40
Tonnie Bosch 14
Jonh Stijf 8
Carlo de Wilde 10
Veteraan van het jaar
2018-2019-2020-2021-2022-2023
Paul de Weerd


Marco Roskam
2020

44