Home Wedstrijdverslag Wedstrijdverslagen Laat Heerde 4 de komende weken zijn ware gezicht zien

Laat Heerde 4 de komende weken zijn ware gezicht zien

Twee wedstrijden zonder punten wat doet met een team dat al 16 jaar in de steigers staat en elk jaar hier en daar een vernieuwing krijgt  maar altijd stabiel was l. En daar is het nu waar het om draait, de stabiliteit in het elftal is na zestien jaar niet meer te vinden. Te veel niet dit jaar, een voorhoede die al geruime tijd kamp met blessures en een spits die zijn klasse mag tonen in Heerde 1 (ja Heerde 1). Geweldig  toch maar wel een aderlating voor het team . Of ligt het in de breedte van de vereniging top spelers terug halen naar 1,  waar is het dan mis gegaan de afgelopen jaren en wie geeft wie de schuld ……….. Maar ook dat is geen excuus voor Heerde 4  dat is een bevestiging , en dat is al jaren zo ,  we kunnen  zo enkele namen noemen die de terugkeer van Heerde 4 naar Heerde 1  moesten doen om degradatie te voorkomen , en dan is het dit keer  heel anders toch . Heerde 1 trotse koploper in de derde klasse en wie wil daar niet bij zijn.

Dan de wedstrijd op een zonovergoten sportpark van AGOOVV in Apeldoorn. Na de nederlaag van vorige week was het zaak om niet weer tegen een nederlaag aan te lopen. Mocht dit wel gebeuren dan zou dit een bijzonderheid wezen, want twee wedstijden achter elkaar is in de rijke historie van Heerde 4 niet vaak voorgekomen.   Zou het zo ook niet terug kunnen halen wanneer dit de laatste keer was. Met dit terzijde want voor dat de bal rolde had de geel/zwarte brigade al verloren . Bij binnenkomst in het stadion van AGOOVV was het kwaad al geschied de jonge honden van de thuisclub stonden ons al op te wachten om bij wijze van spreken al de doodsteek te geven . Maar Heerde 4 zal Heerde 4 niet zijn als het op strijd aan komt want dan staan ze hun mannetje .

Heerde begint goed aan de wedstrijd en kijk verwonderd om zich heen , geen stormloop en het afjagen van de tegenstander nee de bal kan simpel van voet tot voet. Maar in een onoplettendheid schiet het zichzelf toch in de bekende voet 1-0 voor AGOOVV . Ook de twee nul is voor  Heerde 4 begrippen simpel weggegeven. 2-0 achter. En als dat dit nog niet genoeg is valt de motor van de ploeg Edwin ook nog uit. Donker wolken pakken zich samen boven Heerde 4, maar de geel/zwarten kunnen de schade beperk houden tot 3-0 achterstand . De thee pauze is er één van, het is zover. Dit zou wel eens een nederlaag kunnen worden die we nog nooit hebben meegemaakt. Maar gelukkig heeft Heerde 4 een Brein Dick ,Jan en Marco die met woorden  de ploeg op de been houdt . En als doelman Gedo man van de wedstrijd kan worden door de tweede helft de nul te houden is er weer een klein beetje hoop .

De tweede helft is het dan ook zo fijn dat het zonnetje zo lekker schijnt in het knusse stadion  van AGOVV waar grote namen  als Klaas Jan Huntelaar aan de wieg stonden van hun carrière. En alleen daarom kan het niet zijn dat Heerde 4 hier zijn Waterloo vindt.  Heerde 4 houdt stand en uitblinker Gedo Berghorst mag zich verdiend man van de wedstrijd noemen. Maar wat zal Gedo zijn broertje hebben gemist deze morgen de Paling. Wat zou hij hebben geschitterd hier in deze nare blauw /witte  omgeving. Maar gelukkig was de zon deze morgen het fijnste, vraag maar aan de vrouw van de aanvoerder.

Tot slot, hoe verder ?? deze aankomende weken zal blijken wie op de Heerder 4 kar mee wil. Te beginnen op de donderdagavond gaan we door op deze trainingsavond of is het gebeurd.

En  aankomende zondag  23 oktober op Dennis van Velsen zijn verjaardag en Feyenoord-Ajax in het vooruitzicht een training aanvang 10.00 uur en na afloop hapjes uit de pot . En om het dan compleet te maken de week erop bij Jan Louisa het goeie gevoel door te zetten . Met de wetenschap dat de zondag erop een vrij weekend is.

Nee geen voetbal of training die zondag 30 oktober maar een middag die je vrij kunt houden voor een mooi feestje als ons,  ja ons Heerde 1 als ze periode kampioen worden met inbreng van Heerde 4 spits Marvin of was hij van het eerste ???.

 Bij deze allemaal uitgenodigd voor die middag.

 Al weer veel woorden van mij kant maar ik denk de juiste voor Heerde 4 en niet te vergeten de voetbalvereniging Heerde want daar draait het om. Dus het laatste woord is aan jullie .

Ik zal er staan en hopelijk jullie ook

Nummer 15   


In memoriam

         R.I.P. Harry Vinke 
       30-08-1967 - 23-10-2020

De Veteraan van 2022/2023

 
 Totaal  punten 12
Paul de Weerd 12
Marco Roskam 8
Erik Sontag 12
Arjan Hofmeijer 4
Cees Calkhoven 6
Rivaldo van Hees 6
Mark v/d Kuijt 6
Berend Rorije 12
Ronny Stoffer 12
Ronald Bierman 8
Wilco Kommer 8
Alex Fibbe 6
Carlo Wensink 10
Dick Rorije 4
Bas Leeuw 10
Dick Bosch 8
Jordan Jans 6
Gert Wijenberg 4
Erik van Velsen 6
Adriaan ter Velde 8
Dennis van Velsen 2
Jan Agterhuis 8
Tonnie Bosch 2
Jonh Stijf 0
Carlo de Wilde 2
Veteraan van het jaar
2018-2019-2020-2021-2022-2023
Paul de Weerd


Marco Roskam
2020

44