Home Wedstrijdverslag Wedstrijdverslagen Heerde4veteranen verliezen, maar er is licht aan de horizon.

Heerde4veteranen verliezen, maar er is licht aan de horizon.

Ook tweede wedstrijd in de competitie heeft Heerde4veteranen verloren, zag het er op donderdag nog redelijk uit wat spelers betrof. 15 fitte spelers had het brein tot hun beschikking. Maar hoe anders was het zondagmorgen bij aanvang van de wedstrijd, 1 wissel dat was wat nog over was.

 Na een goeie overgaan over de IJssel komt de ploeg aan bij Wijhe de tegenstander deze morgen. Wijhe ontvangt ons met open armen, ja wedstrijden tegen Heerde hebben altijd een apart tintje en voor deze ploeg was het heel lang geleden dat zij de geel/zwarten konden treffen.

Het begin is redelijk en het gevoel is dat dit de minste tegenstander is van de vijf die Heerde4veteranen heeft gespeeld. Ook Wijhe is voorzichtig en kijkt de bende .. uit de boom. Het is slordig in de verdediging wat de geel/zwarten zelf een echte kans oplevert achteraf gezien ook de enige kans van de wedstrijd deze morgen. Wijhe daartegen komt beter in de wedstrijd en vind elkaar beter waardoor de wedstrijd kantelt en kansen krijgt om de wedstrijd al voor rust te beslissen.


Het duurt tot de 27 minuut dat Wijhe op 1-0 komt, een mooie aanval wort knap binnen gewerkt door de bonkige spits. Acht minuten later is het weer raak, heel zuur is dat het een eigen doelpunt is door een misverstand tussen de doelman en verdediging .

De thee wordt in een kleedkamer genuttigd die meer op een stilte centrum lijkt dan een kleedkamer waar men elkaar verrot scheld als je met 2-0 achter staat. Ook voor het brein is er geen eer te behalen want de enige wissel was al geweest door een blessure van nummer 20 . Wat overblijft is de schade beperk houden en misschien hopen op de aansluit treffer.

Wijhe wisselt wel door wat het spel niet ten goede komt, de geel/zwarten proberen op zoek te gaan naar een doelpunt maar bij enkele aanvallen die ergens op lijken blijft het. En als Wijhe in de 70 minuut de 3-0 maakt is het helemaal gedaan. Gelukkig blijft het hierbij en dat mag als positief gezien worden, voor het zelfde geld was het een afstraffing geworden aan de overkant van de IJssel.

Een weekend met drie gezichten te beginnen met vrijdag avond de vrijwilligers avond van onze V.V. Heerde,  hier was het wel de heerde4veteranen mannen en vrouwen wat de klok sloeg door als barpersoneel de show te stelen en de avond voor een ieder een avond te maken die niet snel vergeten wordt.

Het tweede moment de wedstrijd hebben net kunnen lezen hier boven. Wat overblijft is moment drie, speler van de week ja wie!! laten we het positief zien met een mager vijfje voor elke speler. Ja dan wordt het moeilijk .

 Maar gelukkig hebben we nog een derde helft, en zo als altijd komt onze paling Martin Berghorst even voor een praatje en een lach. Maar deze morgen is het toch anders, Martin had enkele weken geleden al een beetje laten doorschemeren om zijn voetbal schoenen weer eens aan te doen.

En bij het zien van een elftal dat aan tafel zat zonder overwinning uit vijf wedstrijden ging bij onze paling de knop om. Hij wil ons op weg helpen naar betere tijden. En als een paling wil bijten moet je snel zijn en dat hadden Jan en Dick snel door.

Met Gedo als adviseur aan de zijde van Martin werd de deal gesloten (een betaalde club kan er een voorbeeld aan nemen, snel handelen). Ook was het voor nummer 15 snel duidelijk , daar waar we geen speler van de week hadden was deze in keer geboren zonder een bal te raken is de Paling Martin Berghorst speler van de week.

Dit is ook alleen wat Martin kan. Er is dus licht aan het eind van de tunnel en veel teams beven al bij het horen van de naam Marin Berghorst. Wel ligt er een taak voor het brein om zuinig te zijn met Martin zodat we een heel seizoen gebruikt kunnen maken van zijn kwaliteiten, en wie weet komt zijn maatje Andre binnenkort ook weer aansluiten zodat oude tijden weer kunnen herleven. Martin Welkom !!!!!!

Nummer 15 grote bewonderaar van de paling

 


In memoriam

         R.I.P. Harry Vinke 
       30-08-1967 - 23-10-2020

De Veteraan van 2023/2024

 
 Totaal  punten 104
Paul de Weerd 102
Erik Sontag 100
Marco Roskam 96
Berend Rorije 92
Rivaldo van Hees 88
Cees Calkhoven 86
Wilco Kommer 82
Ronny Stoffer 78
Ronald Bierman 78
Arjan Hofmeijer 54
Jan Agterhuis 50
Carlo Wensnk 44
Bas Leeuw 38
Dick Bosch 46
Erik van Velsen 48
Jordan Jans 46
Dick Rorije 64
Adriaan ter Velde 50
Mark v/d Kuijt 44
Alex Fibbe 44
Gert Wijenberg 36
Tonnie Bosch 24
Carlo de Wilde 16
Jonh Stijf 14
Dennis van Velsen 18
Veteraan van het jaar
2018-2019-2020-2021-2022-2023
Paul de Weerd


Marco Roskam
2020

44