Home Wedstrijdverslag Wedstrijdverslagen Voor de vierde maal finale KNVB beker voor Heerde 4

Voor de vierde maal finale KNVB beker voor Heerde 4

Voor de vierde maal finale KNVB beker voor Heerde 4 en Orderbos uit

Na het debacle in Vaasen vorige week stond er voor Heerde 4 zaterdag 4 april de halve finale op het programma . Op ons geweldige sportpark Molenbeek werd om 17.00 uur afgetrapt voor een plaats in de finale .
De tegenstander Lettele was een tegenstander op voorhand waar terdege rekening mee moest worden gehouden. Maar de oud Heerde 1 spelers die nu deel uit maken van Heerde4 hadden er alle vertrouwen in want zij konden de wedstrijden tegen Lettele 1 nog voor de geest halen en altijd waren de punten voor Heerde . Dus alle vertrouwen in een goeie afloop deze middag.

Heerde 4 begint ook prima aan de wedstrijd al is de eerste tegenvaller al voor dat er een bal is getrapt in de warming-up moet Tonnie Bosch met een spier blessure de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan . Een tegenvaller voor het Brein want mocht het op strafschoppen aankomen dan was Tonnie een zekerheid . Maar zijn vervanger Gert Weijenberg vult moeiteloos de plek van Tonnie in. Heerde 4 is gretig en wil zo snel mogelijk afrekenen met de bezoekers uit het mooie Lettele . Ook is al snel duidelijk waar zij voor komen “Strafschoppen” elke seconde was meegenomen en met lange ballen vooruit wat zij vandaag voor doel hadden.

Maar Heerde 4 is veel te gehaast de wil om te winnen is zo groot dat de afwerking hier onder lijdt . Kans op Kans wordt vakkundig om zeep geholpen . En met het verstrijken van de tijd zou je haast de voorhoede van Lettele gelijk geven als jullie er geen maken dan valt hij aan de ander kant. Maar daarvoor heeft de defensie van Heerde 4 te veel meegemaakt en laten zich niet gek maken zeker niet als er een finale op het spel staat.

Maar eindelijk is het raak een vrije trap van Edwin wordt simpel breed gelegd waarna Marvin met een droge uithaal de stand in de 44 minuut op 1-0 zet. De wedstrijd is dan gespeeld zou je denken en met een bakje thee !! die dit maal van heel ver moest komen, het zou een eitje worden zo net voor de Pasen.

Maar Lettele zet nog een keertje aan en Heerde 4 heeft moeite met de tweede bal , echt gevaarlijk worden is het ook niet maar 1-0 is een stand die o zo gevaarlijk is . Maar de gasten zijn niet bij machte om dit te verzilveren . Heerde 4 krijgt weer grip op de wedstrijd en als Timo Krol de 2-0 binnen werkt is het gedaan . De vraag is dan alleen hoe groot wordt de uitslag , maar het missen van een strafschop van Heerde kant geeft Lettele weer hoop .

Maar ook deze hoop is van korte duur als Edwin en Bas de Leeuw er binnen een minuut 3 en 4 nul van maken .Ook het slotakkoord is van Edwin hij bepaald de eindstand op 5-0 en Heerde 4 plaats zich voor de vierde keer in haar bestaan voor de finale .

Deze zal op 17 mei op het sportpark van s.v. Zwolle gespeeld worden met als tegenstander DAVO 3 die na strafschoppen van Dalfsen 4 won . Een tegenstander van formaat want met een tweede plaats in de competitie en na 17 wedstrijden 87 doelpunten voor zeker geen walk-over.

Na een bescheiden feestje in het clubhuis ja bescheiden want de echte prijzen worden pas verdeeld op 17 mei en een BOA kan zo voor je neus staan . Dus werd de afterparty bij de sponsor van V.V. Heerde het station gehouden hier was het nog lang onrustig, maar er werd even geoefend voor de finale .

Maar na zaterdag,

Maar na zaterdag komt de maandag tweede paasdag een uitwedstrijd tegen Orderbos voor de competitie. Deze wedstrijd zat een verhaal aan vast in de thuiswedstrijd tegen Orderbos geeft de scheidrechter aan dat de heren beter kunnen gaan winkelen in het winkelcentrum van Apeldoorn heel veel gedoe en onbegrip naar de KNVB scheidsrechter van dienst deze ochtend.

Maar dit is voor Heerde 4 al lang uit de wereld en zeker na de nederlaag vorige week bij KCVO . Het Brein had voor deze ochtend de traditie hoog gehouden. Ook nu Eieren en Paasbrood hiervoor nog hartelijk dank want alles lijkt zo normaal, maar ook hier is weer de nodige aandacht aanbesteed zoals het bij Heerde 4 hoort .

Dan de wedstrijd, al snel is duidelijk dat Orderbos uit een ander elftal bestaat . Maar ja waar praat je over als je eerste elftal vijfde klas speelt . Maar Heerde 4 voelt pijntjes en de echte wil om te winnen is er niet . Maar om heel kort te zijn hier hadden we ook nooit gewonnen .

Ze moeten zichzelf maar eens in de spiegel aankijken . En dan denken ja ook met 12 man konden we nog niet winnen van Heerde 4 dat op halve kracht speelde. Nee dit verdient geen verslag zo wil je ook niet voetballen . Hun probleem met de scheidrechter in Heerde 4 moest vandaag worden afgerekend in Apeldoorn .

En hopelijk valt hierbij de blessure van Edwin mee na een vieze overtreding van de aanvoerder van Orderbos . Hij had moeten vertrekken met DIEP ROOD en opnieuw lekker moeten gaan winkelen . Samen met de scheidrechter die het wegwuifde met een handgebaar . Jammer maar dit hoort zo te zijn tegenwoordig .

Uitslag 3-3 waarbij nog even gezegd mag worden dat de 3-3 van Edwin er één was die ze bij Orderbos nog nooit hebben gemaakt alles in één trap leggen geweldig .

In memoriam

         R.I.P. Harry Vinke 
       30-08-1967 - 23-10-2020

De Veteraan van 2023/2024

 
 Totaal  punten 104
Paul de Weerd 102
Erik Sontag 100
Marco Roskam 96
Berend Rorije 92
Rivaldo van Hees 88
Cees Calkhoven 86
Wilco Kommer 82
Ronny Stoffer 78
Ronald Bierman 78
Arjan Hofmeijer 54
Jan Agterhuis 50
Carlo Wensnk 44
Bas Leeuw 38
Dick Bosch 46
Erik van Velsen 48
Jordan Jans 46
Dick Rorije 64
Adriaan ter Velde 50
Mark v/d Kuijt 44
Alex Fibbe 44
Gert Wijenberg 36
Tonnie Bosch 24
Carlo de Wilde 16
Jonh Stijf 14
Dennis van Velsen 18
Veteraan van het jaar
2018-2019-2020-2021-2022-2023
Paul de Weerd


Marco Roskam
2020

44