Home Wedstrijdverslag Wedstrijdverslagen Investeringen Heerde 4 gaan in rook op

Investeringen Heerde 4 gaan in rook op

Een nieuw beker seizoen stond zondag morgen op rol op sportpark Molenbeek .
Ja de finale van het vorige seizoen was nog niet vergeten , het zijn de uit bekende krenten uit de pap want wie wil niet in de finale staan . Een nieuw seizoen voor Heerde 4 waarbij afscheid werd genomen van een drie tal spelers zeker twee oudgedienden als Martin en Gert zullen zeker gemist worden maar hier zal op een goed moment zeker nog  aandacht aan besteed worden. Maar waar spelers gaan daar komen er ook weer nieuwe voor terug .

De nieuwe nummer 9 Timo Krol was de eerste aanwinst voor de ploeg van Heerde 4 . Een jonge hond binnen de selectie die veel vertrouwen heeft in een goed seizoen . Maar voor dat er een bal is gerold moest Timo al afzeggen (want werken bij de defensie je moet het maar kunnen) voor de eerste wedstrijd een blessure aan de enkel zette een streep door zijn plannen .

Dan de wedstrijd , op voorhand een zware pot tegen de jonge honden uit Zwolle . Ja vorig jaar was nog niet vergeten 2-8 verlies tegen Wijhe . Maar de ploeg was daarom gewaarschuwd en begon goed geconcentreerd aan de wedstrijd . Maar na vier minuten was er opnieuw domper de tweede nieuweling Dennis van Velsen moet  er na een vreemde actie op zichzelf af met een zware enkel blessure  . Ja dan kun als ploeg genvesteerd hebben maar vier minuten van n speler is wel erg mager in de eerste wedstrijd van het seizoen. En als de ploeg ook nog op een 1 nul achterstand komt lijkt een Wijhe wedstrijd van vorig seizoen nabij . Maar Heerde recht de rug en in de 16 minuut is het Marvin die uit een prachtige aanval de 1-1 maakt . Dit doelpunt geeft de thuisclub vertrouwen, ja als het op lopen aan komt kunnen we niet winnen maar met goed spel en routine komen we een heel eind. Het is Zwolle dat constant de aanval blijft zoeken maar overleg ontbreek . Heerde daartegen is scherp met name de aanvallen zijn messcherp,  na 40 minuten is dan opnieuw Marvin die het net weet te vinden 2-1 voorsprong .

Deze stand is tevens de ruststand een stand die zeker verdiend was gezien de kansen van de thuisclub . Maar er heerst twijfel zo aan het begin van de tweede helft die onder leiding stond van een goed fluitende scheidrechter R van Leeuwen . Maar n training in de benen en de leeftijd is een wereld van verschil , maar ook nu is het beeld het zelfde mooie aanvallen van Heerde kant alleen het geluk ontbreek vandaag twee maal paal en een doelman stonden in de weg voor Heerde 4 . En als Zwolle uit een rare situatie  op 2-2 komt is het over . De krachten verdwijnen uit de beentjes van de geel/zwarten en als de rechtermiddenvelder van Zwolle mag doorlopen richting Gedo is het gedaan 2-3 . Het brein wisselt nog door  Wilbert Kruisweg te brengen in spits maar het mag niet baten . Verlies net als vorig seizoen in de eerste wedstrijd , maar waar vorig jaar nog de volgende ronde werd gehaald daar zal het nu heel moeilijk worden met drie ploegen in deze eerste beker ronde.

Wat wel doorgaat zijn de feestavonden in september en oktober  11 september BBQ bij Tonnie Bosch en op 17 oktober de grote Heerde4 vijftien jaar bestaan feest .

In memoriam

         R.I.P. Harry Vinke 
       30-08-1967 - 23-10-2020

De Veteraan van 2022/2023

 
 Totaal  punten 100
Paul de Weerd 100
Marco Roskam 94
Erik Sontag 92
Arjan Hofmeijer 88
Cees Calkhoven 88
Rivaldo van Hees 74
Mark v/d Kuijt 76
Berend Rorije 86
Ronny Stoffer 82
Herman van Diepen 82
Ronald Bierman 80
Wilco Kommer 64
Alex Fibbe 58
Carlo Wensink 50
Dick Rorije 54
Bas Leeuw 44
Dick Bosch 48
Jordan Jans 44
Gert Wijenberg 56
Erik van Velsen 42
Adriaan ter Velde 38
Dennis van Velsen 28
Jan Agterhuis 36
Tonnie Bosch 20
Jonh Stijf 12
Carlo de Wilde 18
Veteraan van het jaar
2018-2019-2020-2021-2022
Paul de Weerd


Marco Roskam
2020

44